Turforslag: Dagstur med sykkel til Herøy/Dønna

Strekningen mellom Herøy og Dønna er regnet av mange som den aller fineste langs hele Helgelandskysten. Med fjellkjeden De Syv Søstre på den ene siden og storhavet på den andre snor veien seg fra øy til øy gjennom landskapet. Bedre blir det ikke!

Denne turen kan nok bli litt lang som familietur, men det er godt mulig å sykle f.eks opp til grensa mellom Herøy/Dønna og stoppe der (Åkviksundbrua/Seløy). På Herøy er det nok av spennende sideveier å utforske.

website-panorama4

Informasjon

kart-heroy-donna

Type tur: Egenguidet tur.
Antall km:
 77 km
Tidsbruk: Sett av dagen!
Vanskelighetsgrad: Middels. Stort sett flatt, litt kupert mellom Herøy og Dønna.

Distanser og ferger:

Offersøy – Søvik: 17 km
Ferge Søvik – Herøy
Herøy – Bjørn (Dønna): 30 km
Ferge Bjørn – Sandnessjøen
Sandnessjøen – Offersøy: 30 km

Turbeskrivelse

Første del av turen går opp til fergeleiet på Søvik i flatt terreng. På veien passerer dere Petter Dass Museet. Legg gjerne inn et stopp her.

Når dere kommer i land på Herøy går turen i retning Dønna. Det er ingen ferger på denne strekningen, men en masse bruer ! Etter noen kilometer passerer dere Etcetera – en av Norges  mest spektakulære blomsterbutikker.

Før dere tar den siste brua over til Dønna (Åkviksundet), legg gjerne lunsjen til Augustbryggo på Seløy. Her er det også et visningssenter/kystkultursenter der det er mulig å få omvisning. Seløy Kystferie like ved kjører RIB-turer flere dager i uka i sommersesongen – det er en flott opplevelse å få med seg.

Etter Åkviksundbrua er dere på Dønna og fortsetter mot Bjørn (fergeleiet over til Sandnessjøen). På veien passerer dere Dønnmannen. Dere vil komme til Sandnessjøen godt utpå dagen, så det kan passe å spise middag her. Ønsker dere å unne dere litt luksus før siste etappen, ta gjerne en tur innom kulturbadet.

Siste etappen ned mot Offersøy er ca. 30 km i flatt terreng.