Turforslag: De Syv Søstre

Fjellkjeden De Syv Søstre ved Sandnessjøen er et av de mest populære turmålene på Helgelandskysten. De syv fjelltoppene gir fantastisk utsikt over øyriket, og er lett tilgjengelig og godt merket. Om en skal gå søstrene for første gang anbefales ofte Skjæringen, som beskrevet nedenfor.

Foto: Erlend Haarberg

Informasjon

Type tur: Egenguidet tur.
Antall km:

Tidsbruk: 4-5 timer tur/retur.
Vanskelighetsgrad: Middels. Regnes som de enkleste av toppene. Passer godt for barnefamilier.
Kombinasjon: Mange tar alle de 3 toppene på denne turen (Skjæringen + Tvillingene)
Parkering: Parkering ved Markvoll – se eget kart. 4,7 km fra Søvik, og 5,5 fra fv17 nordfra. Avkjørsel fra Fv17 godt merket med skilt.

desyvsostre-1

Turbeskrivelse

Fra Offersøy camping er det ca 20 km til parkeringa for oppstigning til den sydligste av De Syv Søstre. Kjører/sykler du litt videre kommer du til parkeringen ved Markvoll som er utgangspunkt for toppene Skjæringen og Tvillingene. I dette turforslaget kan en med andre ord ta 3 topper på en dag.

Turene opp til Skjæringen og Tvillingene er identisk fra start og opp til aksla på 762 meter. Når dere står på Markvoll er Skjæringen til venstre (eller rett fram) og Tvillingene til høyre. Stien går midt i mellom toppene. Fra Markvoll går dere rundt 500 m. over et gårdstun og et sauebeite før dere er ved foten av fjellet.

Dere følger opp til venstre for elva, og oppe på ca 250 meter dreier både dere og elva til venstre. Jevn stigning opp til aksla på 762 meter – nå fortsetter dere mot Skjæringen ved først å fortsette nordøst i akslas retning (andre veien går mot Tvillingene). På 915 meter dreier ruta seg mer mot selve toppen.